Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karel van de Graaf koninklijk onderscheiden

Shownieuws

De lintjesregen daalt ook dit jaar weer op bekend Nederland neer. Presentator Karel van de Graaf behoort tot de BN'ers die woensdag een lintje ontvangen.

De lintjesregen daalt ook dit jaar weer op bekend Nederland neer. Presentator Karel van de Graaf, kleinkunstenaar Frank Sanders en radiomaker Jan van Veen behoren tot de bekende Nederlanders die woensdag een lintje opgespeld krijgen.

Van de Graaf, bekend van programma's als Televizier en Netwerk, krijgt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook jazzmusicus Ad Beerendonk, jazzzangeres Denise Jannah en Frank Visser, alias de Rijdende Rechter, worden geridderd. Radiomaker Jan van Veen moet genoegen nemen met een lagere graad. De Candlelight-presentator wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is voor 'mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'.

Musicus Erik van der Wurff wordt onderscheiden in een andere orde, de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is de enige niet-wetenschapper die dit jaar wordt onderscheiden in deze orde, voor mensen die 'zeer exceptionele verdiensten' hebben geleverd voor de samenleving. Het gaat om een 'puur individuele genialiteit, die ook voor de samenleving bijzonder waardevol is gebleken'.

Van der Wurff begeleidt al meer dan veertig jaar Herman van Veen op de piano en componeerde muziek voor theater, speelfilms en tv-series. Voor zijn betrokkenheid bij grote projecten als 'Ciske de Rat' en 'Alfred J. Kwak' krijgt de musicus de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen