Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne daagt producent voor rechter

Shownieuws

Rapper Lil Wayne daagt producent Rebel Rock Productions voor de rechter. Die zou niet de benodigde licentieovereenkomsten hebben geregeld.

(Novum/AP) - Rapper Lil Wayne daagt een producent voor de rechter. Hij beschuldigt Rebel Rock Productions ervan voor zijn nummer 'I feel like dying' niet de benodigde licentieovereenkomsten te hebben geregeld.

Tegen de Amerikaanse rapper, die eigenlijk Dwayne Michael Carter jr heet, werd vorig jaar een rechtszaak aangespannen wegens plagiaat. Hij zou geen toestemming hebben verkregen om delen van het nummer 'Once' van de van oorsprong Zuid-Afrikaanse Karma-Ann Swanepoel, die nu in de Verenigde Staten woont, te gebruiken voor 'I feel like dying'.

Rebel Rock Productions heeft volgens Lil Wayne 'I feel like dying' geproduceerd. De producent zou ervoor verantwoordelijk zijn geweest de benodigde licentieovereenkomsten te verkrijgen. Rebel Rock heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van de rapper, die in februari nog vier Grammy Awards kreeg.

Vorige maand droeg een rechter Lil Wayne nog op de financiële gegevens voor zijn Grammy-winnende album 'Tha Carter III' over te dragen aan Urband & Lazar Music Publishing, dat 'Once' heeft uitgebracht. 'I feel like dying' staat niet op dit album, maar volgens een advocaat van Urband & Lazar heeft Lil Wayne 'Tha Carter III' gepromoot door 'I feel like dying' tijdens een concert te zingen. Fans konden daarnaast het nummer gratis downloaden van zijn website.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen