Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jacksons spullen toch niet geveild

Shownieuws

De veiling van persoonlijke eigendommen van Michael Jackson is van de baan. De zanger heeft een overeenkomst met het veilinghuis waarmee hij in de clinch lag.

(Novum/AP) - De veiling van meer dan tweeduizend persoonlijke eigendommen van Michael Jackson is van de baan. De zanger heeft een overeenkomst bereikt met Julien's Auction House, het veilinghuis dat zijn spullen zou afhameren.

De tentoonstelling van Jacksons spullen gaat wel door, zo werd bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring van Jackson en het veilinghuis, die eerder in een juridisch gevecht verwikkeld waren over de veiling.

Het ging om bezittingen die het veilinghuis uit Jacksons voormalige landgoed Neverland had gehaald. Dat gebeurde met toestemming van de King of Pop, die later stelde nooit zijn fiat te hebben gegeven om alle spullen te veilen. Onder de pronkstukken bevinden zich onder meer een MTV Video Music Award, een met kristallen versierde handschoen en een limousine van Rolls Royce.

De tentoonstelling van de spullen in Beverly Hills was oorspronkelijk bedoeld voor mogelijke kopers tijdens de veiling, die 22 april had moeten beginnen. De veiling had de met financiële problemen worstelende Jackson miljoenen dollars moeten opleveren.

Volgens de verklaring zal de tentoonstelling 'vele jaren' te bezichtigen zijn. "Beide partijen zijn tevreden met deze uitkomst", zei veilingmeester Darren Julien. "Je kan denk ik spreken van de grootste veiling die nooit heeft plaatsgevonden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen