Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tilburgers betalen één dag met Guus Meeuwis

Shownieuws

Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van hun stad kunnen Tilburgers zaterdag betalen met Guus Meeuwis. Meeuwis staat op een speciaal biljet.

Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van hun stad kunnen Tilburgers zaterdag een dag lang betalen met Guus Meeuwis. De bekende Brabantse zanger staat net als Willem II en Ferry van de Zanden op eenmalige 'bankbiljetten'.

De gratis biljetten maken deel uit van een act van de Tilburg CowBoys, een 'multidisciplinair collectief', dat zich onder meer bezighoudt met kunst. Tilburgers kunnen Guus, Willem en ras-Tilburger Ferry uit de muur trekken, de biljetten komen alleen zaterdag uit speciale pinautomaten.

Met het geld kan 'betaald' worden in de sTraaT van de ToekomsT, een van de activiteiten die georganiseerd wordt vanwege het verjaardagsfeest. De mannen worden geaccepteerd bij verschillende gelegenheden, zoals de Yoghurtsalon en Jos & Joops Prijzenpaleis. Of er daadwerkelijk betaald kan worden met het geld, is nog maar de vraag. Een woordvoerder van de stichting Tilburg 2009 moet toegeven dat dat ook voor hen nog een verrassing is. "Met de Tilburg CowBoys weet je maar nooit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen