Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Celstraf geëist tegen verliefde fan Gerard Joling

Shownieuws

Een 35-jarige fan van Gerard Joling heeft een celstraf van een jaar tegen zich horen eisen. De helft zou volgens het OM voorwaardelijk opgelegd moeten worden.

Een 35-jarige fan van Gerard Joling heeft dinsdag een celstraf van een jaar tegen zich horen eisen. De helft zou volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam voorwaardelijk opgelegd moeten worden. Danny D. zei dat er tijdens een van de Stout & Nieuw-concerten een bom af zou gaan. Ook stalkte hij Joling bijna een jaar.

De fan zei dat hij slechts een geintje uit wilde halen. Met zijn vrienden besprak hij het plan op zaterdag 13 december een valse bommelding te doen bij Ahoy. Gerard Joling stond op 11, 12 en 13 december op het Rotterdamse podium met zijn Stout & Nieuw-concerten. Een melding bij de concerthal was volgens Danny toch te serieus; hij besloot een paar berichten op Jolings website te plaatsen. Zo tikte hij 'als je niet belt, dan is het je laatste weekeind in Ahoy' en 'zo meteen, bommelding 20.00 uur, links voor het podium'.

Joling stuurde zijn persoonlijk assistent nog dezelfde dag naar de politie. Daar bleek dat Danny al ongeveer een jaar contact zoekt met de populaire zanger. Tegenover de politie bekende Danny dat zijn acties 'raar' overkomen en 'erg dom' zijn. Ook bleek dat Danny verliefd is op Joling en niets liever wil dan contact. Een dag na de bedreigingen stapte Joling zelf naar de politie. Daar zei hij Danny's berichten 'doodeng' en 'zeer bedreigend' te vinden.

Volgens de zanger begon Danny contact te zoeken nadat hij was afgewezen voor een figurantenrol. Joling startte vorig jaar een zoektocht naar goedgebouwde, knappe mannen voor een rol in een commercial. Danny kwam niet door de keuring en voelde zich volgens het Rotterdamse OM afgewezen. Het feit dat hij genegeerd werd, maakte hem volgens justitie boos.

Deskundigen die Danny in opdracht van het OM onderzochten, stellen dat hij verschillende stoornissen heeft en verminderd toerekeningsvatbaar is. Justitie concludeert dat Danny 'bluft en fantaseert terwijl hij eigenlijk bang is en veel problemen heeft'. Aan de voorwaardelijke celstraf koppelt het OM dan ook een psychiatrische begeleiding. Over twee weken oordeelt de rechtbank.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen