Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunststukjes BN'ers leveren duizenden euro's op

Shownieuws

Bekende Nederlanders hebben de laatste weken bijna vijftienduizend euro bij elkaar geschilderd. De opbrengst gaat naar de Johan Cruyff Foundation.

Bekende Nederlanders hebben de laatste weken bijna vijftienduizend euro bij elkaar geschilderd. Twee weken lang kropen BN'ers als Bart Chabot, Najib Amhali en Jules Deelder in de etalage van de Bijenkorf achter een schildersezel. De kunststukjes werden maandag geveild. De opbrengst gaat naar de Johan Cruyff Foundation.

Een woordvoerder van de Foundation laat doorschemeren dat de opbrengst enigszins tegenvalt. "Door het goede weer waren er bij de veiling minder gasten dan we hadden gehoopt." Een beschilderd doek van Johan Cruijff bracht het meest op: 6500 euro. Een aantal kunstwerken is nog te koop. Belangstellenden kunnen de komende tijd nog bieden op de artistieke uitspattingen van onder anderen Nicolette van Dam en Humberto Tan.

De BN'ers leefden zich op uitnodiging van kunstenaar Henk Veen uit op een schildersdoek. De initiatiefnemer had volgens de woordvoerder van de Johan Cruyff Foundation ook gehoopt op een hogere opbrengst. "Hij had gedacht hier met een grotere cheque te kunnen staan." Uiteindelijk kon Veen een cheque van 14.800 euro overhandigen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen