Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekproducer Phil Spector schuldig aan doodslag

Shownieuws

Phil Spector is maandag schuldig bevonden aan doodslag. De platenproducent hoort op 29 mei welke straf hij krijgt. Mogelijk krijgt hij levenslang.

(Novum/AP) - Phil Spector is maandag schuldig bevonden aan doodslag. De platenproducent hoort op 29 mei welke straf hij krijgt. Spector kan worden veroordeeld tot minimaal achttien jaar cel en krijgt mogelijk levenslang. De 69-jarige muziekproducent staat terecht in verband met de dood van actrice Lana Clarkson.

De 40-jarige Clarkson werd in februari 2003 dood aangetroffen in de woning van Spector. De actrice had de platenproducent slechts een paar uur voor haar dood ontmoet. Clarkson werd aangetroffen met een schotwond in de mond. De verdediging heeft altijd beweerd dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd. "Het is erg moeilijk om een vuurwapen in iemands mond te duwen", stelt Spectors advocaat.

In oktober 2007 werd de zaak tegen Spector geseponeerd, omdat de jury niet tot een oordeel kwam. De producent stond destijds terecht voor moord, ditmaal wordt hem doodslag verweten. Na dertig uur beraad kwam de jury tot de conclusie dat de bekende platenproducent schuldig is. Spector vergaarde in de jaren zestig wereldfaam met de door hem bedachte 'wall of sound'. Hij werkte samen met Ike en Tina Turner en The Beatles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen