Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna laat zich uit over beoogd adoptiekind

Shownieuws

Madonna heeft zich uitgelaten over de afwijzing van haar verzoek een meisje uit Malawi te adopteren. Ze stelt de hoop op adoptie nog niet te hebben opgegeven.

Madonna heeft zich in een Malawische krant uitgelaten over haar wens om de 4-jarige Chifundo 'Mercy' James uit het Afrikaanse land te adopteren. Volgens verschillende media stelde de Amerikaanse zangeres zondag in het dagblad Nation dat ze de hoop op adoptie van het meisje nog niet heeft opgegeven, ondanks de afwijzing van haar adoptieverzoek twee weken geleden.

Een Malawische rechter wees het verzoek van Madonna af omdat ze niet voldoet aan de eis dat adoptieouders minstens anderhalf jaar in Malawi moeten wonen voordat ze tot adoptie kunnen overgaan. De zangeres heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen deze beslissing.

Eind 2006 adopteerde Madonna de nu 3 jaar oude David uit het land. Een rechter stond haar destijds toe de regels te omzeilen. Wel werd de adoptie van het jongetje pas definitief nadat hij anderhalf jaar bij zijn nieuwe gezin in Londen had gewoond.

In de Nation verklaart de Queen of Pop haar beoogde nieuwe dochter alles te zullen geven wat ze nodig heeft. "Ik bied Mercy een huis in een liefdevolle omgeving en de beste opleiding en gezondheidszorg mogelijk", citeert het Britse persbureau Reuters haar. "En ik hoop dat ze dan ooit, net als David, naar haar land terug zal gaan om de mensen daar te helpen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen