Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Huis Anubis-film wint Vlaamse kinderprijs

Shownieuws

'Anubis en het pad der zeven zonden' is tijdens de Vlaamse Kids Awards uitgeroepen tot beste film. De Nederlandse film is gebaseerd op de serie Het Huis Anubis.

'Anubis en het pad der zeven zonden' is zondag tijdens de Vlaamse Telenet Kids Awards uitgeroepen tot beste film. De Nederlandse kinderfilm, die is gebaseerd op de Nickelodeon-televisieserie Het Huis Anubis, kreeg de meeste stemmen van Vlaamse kijkertjes via de website van zender VTM.

In 'Anubis en het pad der zeven zonden' komen de kinderen die centraal staan in de serie in een spookdorp terecht. In oktober behaalde de film negentien dagen na de Nederlandse première de platina status. Het was de eerste Nederlandse kinderfilm die zo snel meer dan vierhonderdduizend bezoekers naar de bioscoop lokte.

De film en de serie komen uit de koker van het Vlaamse Studio 100. De productiemaatschappij viel zondag tijdens de Kids Awards nog tweemaal in de prijzen. Actrice Free Souffriau werd uitgeroepen tot 'griet van het jaar'. Zij is bekend als Mega Mindy in de gelijknamige, ook in Nederland populaire, jeugdserie van Studio 100 over een superheldin.

Acteur Niels Destadsbader werd verkozen tot 'spetter van het jaar' voor zijn rol in de Studio 100-serie Amika. Deze serie over het renpaard Amika en de 15-jarige stalknecht Merel de Ridder is in Nederland vanaf 27 april elke werkdag te zien bij jeugdzender Z@pp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen