Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochters Obama kiezen Portugese waterhond

Shownieuws

De kogel is door de kerk: het gezin van Barack Obama wordt uitgebreid met een Portugese waterhond. Het was een van de best bewaarde geheimen van het Witte Huis.

(Novum/AP) - De kogel is door de kerk: het gezin van Barack Obama wordt uitgebreid met een Portugese waterhond. De keuze van de dochtertjes van Obama was een van de best bewaarde geheimen van het Witte Huis.

De halfjaar oude zwartwitte pup is een cadeau van senator Ted Kennedy uit Massachusetts, die zelf enkele Portugese waterhonden heeft. Het diertje doet dinsdag zijn intrede in het presidentiële onderkomen.

Een woordvoerder van de president heeft bevestigd dat de 10-jarige Malia en 7-jarige Sasha zijn gevallen voor de Portugese waterhond, maar alleen op voorwaarde dat zijn naam niet zou worden genoemd. Het Witte Huis heeft de primeur over het ras beloofd aan de Amerikaanse krant Washington Post.

De website van deze krant meldt dat de dochters van Obama de hond Bo hebben genoemd, een verwijzing naar hun opa, de vader van first lady Michelle Obama. Hij wordt Diddley genoemd, een naam die hij deelt met de vorig jaar overleden rockpionier Bo Diddley.

Eerder was al duidelijk dat de keuze van de dochters zou worden beperkt tot een Portugese waterhond of een labradoodle. Deze honden zouden geschikt zijn voor kinderen met allergieën, zoals Malia.

Obama beloofde zijn dochtertjes een hond tijdens zijn verkiezingscampagne. Al sinds zijn overwinning wordt druk gespeculeerd over de nieuwe viervoeter in het presidentiële huis. Obama deed vrolijk mee aan de sfeer van geheimzinnigheid rond de keuze van zijn dochters. Vrijdag sprak hij tegen verslaggevers nog van een 'topgeheim'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen