Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tim blikt tevreden terug op afscheid Di-rect

Shownieuws

Tim Akkerman heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn laatste optreden met Di-rect vrijdag. "Het was een heel mooi optreden", zegt hij. "Beladen, maar mooi."

Tim Akkerman heeft een goed gevoel overgehouden aan het laatste optreden dat hij gaf met Di-rect, de rockband waar hij tien jaar lang de zanger van was. "Het was een heel mooi optreden", zegt hij zaterdag over de laatste voorstelling van de theatertournee 'Di-rect doet Tommy', die de band vrijdag gaf in Rotterdam. "Beladen, maar mooi."

De bandleden kozen er tijdens het optreden vrijdag in het Oude Luxor Theater bewust voor om 'het publiek niet te laten lijden onder te veel emotie'. "Ik wilde niet huilend over het podium gaan en dat gevoel hadden we allemaal. We wilden gewoon nog even knallen met z'n vieren en dat hebben we gedaan. De energie spatte er vanaf. Het was de mooiste afsluiting die we ons konden wensen. Alles klopte."

Na het optreden kwam de emotie echter wel degelijk bij Tim, die als soloartiest verder gaat. "Toen we af gingen tussen het optreden en de toegift door moest ik wel even slikken. Ik zakte bij wijze van spreken even in elkaar. En bij de toegift tijdens het nummer 'See me, feel me' was er zo veel emotie, ik kreeg bijna geen lucht. Maar het is me toch gelukt", lacht hij. "Het was een waardig afscheid. Nu is het goed."

Ook voor de andere bandleden is het volgens Akkerman nu goed. Zij staken hun teleurstelling niet onder stoelen of banken toen hij begin maart aankondigde te stoppen met de band. "De rest van de band heeft het de afgelopen weken een plekje kunnen geven", gelooft de zanger. "Het biedt ook voor hen nieuw perspectief. Ze kunnen nu weer verder kijken en dat geeft ook mij een goed gevoel."

De 28-jarige Akkerman vertelt aanvankelijk met een groot schuldgevoel te hebben gekampt. "Ik heb er anderhalf jaar over gedaan om dit te beslissen. En toen ik het de jongens vertelde had ik een brok in mijn keel", zegt hij. "Het is net als bij een relatie. Je bent al zo lang bij elkaar en kent elkaar zo goed en dan zegt iemand dat hij het niet meer ziet zitten. Dat doet pijn."

Bandleden Jamie Westland, Frans 'Spike' van Zoest en Bas van Wageningen hebben volgens Akkerman echter vanaf het begin begrip gehad voor zijn keuze. "Ze voelden het wel al aan, vooral op muzikaal gebied", denkt hij. "Ik heb het gevoel dat onze vriendengroep er niet door is beschadigd."

Echt beseffen dat hij er vanaf nu alleen voor staat, doet Akkerman nog niet. "Ik voel nog steeds niet echt iets. Maar het is natuurlijk ook nog maar een paar uur geleden dat het afgesloten is. Ik denk dat ik het pas echt ga voelen als ik zonder die drie op het podium sta, of als ik hen zie optreden zonder mij."

Bang dat hij dan spijt krijgt, is hij echter niet. "Natuurlijk is het eng omdat ik weer helemaal onder aan de ladder moet beginnen", zegt hij over zijn plannen voor een soloalbum. "De critici zullen er ook heel wat dieper op ingaan dan bij een normaal debuut. Maar het voelt gewoon heel goed." Bang om zich alleen te voelen, is hij ook niet. "Ik kan nu niets meer delen, ik ben mijn verdediging kwijt. Maar daar kijk ik ook wel naar uit, ik heb er tenslotte zelf voor gekozen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen