Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamai wijzer na breuk met Ron Link

Shownieuws

Jamai Loman heeft veel geleerd van de breuk met Ron Link. "Ik moest leren waarderen wat ik had", zegt hij. De musicalsterren gingen anderhalf jaar met elkaar.

Jamai Loman heeft veel geleerd van de breuk met zijn vriend Ron Link eind november. Dat vertelt hij zaterdag in De Telegraaf. "Ik heb veel verdriet gehad toen het uitging. Maar hoe gek het ook klinkt, die breuk is het beste wat me is overkomen. Ik moest leren waarderen wat ik had."

De 22-jarige musicalacteur vertelt dat hij nu beseft dat hij de afgelopen jaren te weinig heeft stilgestaan bij wat hij had. "Sinds ik zes jaar geleden Idols won, kwam mijn leven in een stroomversnelling en ben ik in één adem doorgehold. Ik stond achtereenvolgens in musicals als 'Hello Dolly', 'Jesus Christ superstar' en 'The Wiz' Ik had geen tijd om te beseffen wat er allemaal gebeurde. Of eigenlijk moet ik zeggen: ik nám de tijd niet."

Jamai beseft dat zijn relatie met Link de dupe is geworden van zijn levensstijl. "Ron en ik hadden het ruim anderhalf jaar heel erg leuk met elkaar, maar door onze werkschema's zagen we elkaar niet vaak. Bovendien heb ik te weinig gewaardeerd wat ik had", betreurt hij. "Voor Ron en mij was het in ieder geval te laat. We kozen ervoor de leuke tijd die we met elkaar hadden te koesteren en voelden er niets voor om geforceerd met elkaar door te gaan."

Na afloop van de musical 'Les misérables' eind februari, waarin hij de rol van Marius speelde, besloot Jamai even een rustperiode in te lassen. "Ik heb die tijd benut om alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren en mijn verbroken relatie met Ron een plek te geven. Het heeft me inzicht in mezelf gegeven en dat was nodig", vertelt hij. "Ik ben de laatste tijd bewuster geworden van mijn gevoelens en hoe ik in het leven sta. Daardoor ben ik helderder geworden in het maken van mijn keuzes. Ik ervaar dat ik weer terug ben bij mijn basis en dat voelt ontzettend goed."

Vanaf september staat Jamai weer op de planken, met de Nederlandse bewerking van de Broadwaymusical 'Urinetown'. Hij is daarin te zien naast René van Kooten en Suzan Seegers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen