Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peta vraagt Pet Shop Boys naam te veranderen

Shownieuws

Peta heeft de Pet Shop Boys voorgesteld hun naam te veranderen in Rescue Shelter Boys. Peta hoopt dat zo meer huisdieren uit een asiel worden gehaald.

Peta heeft de Pet Shop Boys voorgesteld hun naam te veranderen in Rescue Shelter Boys. Dat staat in een brief van de dierenrechtenorganisatie die te vinden is op de website van het Britse duo.

De organisatie hoopt dat meer huisdieren uit een asiel worden gehaald als de Pet Shop Boys hun naam veranderen. "Veel dieren die in de winkels verkocht worden komen van fokkers die alleen uit zijn op winst", is te lezen in de brief. "De beesten zitten onder erbarmelijke omstandigheden in veel te kleine verblijven." Door hun naam te veranderen in Rescue Shelter Boys zouden Neil Tennant en Chris Lowe volgens Peta bijdragen aan het besef dat dierenhandel gepaard gaat met wreedheden.

De Pet Shop Boys reageren op hun site dat ze niet op het verzoek in kunnen gaan, maar dat de brief wel stof tot nadenken geeft. Tennant en Lowe gaan al sinds begin jaren tachtig door het leven als de Pet Shop Boys. Ze scoorden hits als 'Go west', 'What have I done to deserve this' en 'Always on my mind'. Vorige maand verscheen het tiende studioalbum 'Yes' van het duo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen