Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zweedse vampierfilm wint publieksprijs in Amsterdam

Shownieuws

De film 'Let the right one in' heeft de publieksprijs gewonnen op de 25e editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Het festival trok 17.000 bezoekers.

De film 'Let the right one in' heeft de publieksprijs gewonnen op de 25e editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Ook de juryprijs voor beste film werd door de Zweedse filmmaker Tomas Alfredson in de wacht gesleept. Het festival werd zaterdag afgesloten en trok volgens de organisatie dit jaar zeventienduizend bezoekers. Dat is drieduizend minder dan vorig jaar.

'Let the right one in' maakt een zegetocht in het filmfestivalcircuit. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Ajvide Lindqvist en gaat over een gepeste jongen van 12 die vriendschap sluit met zijn nieuwe buurmeisje, dat een vampier blijkt te zijn. De jury stelt vast dat de winnaar van de Black Tulip Award voor beste film het horrorgenre ver overstijgt en laat zien 'dat ieder pispaaltje eigenlijk een vampier als vriendin zou moeten hebben'.

De Amerikaanse film 'Stingray Sam' eindigde op de tweede plaats in de publieksenquête voor de Silver Scream Award. Eerder winnaars zijn onder meer '[REC]', 'Spirited away', 'Donnie Darko' en 'Existenz'. 'Let the right one in' draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen en wordt bedolven onder jubelrecensies.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen