Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude film Pedro Almodóvar bewerkt tot serie

Shownieuws

Een film uit 1988 van Pedro Almodóvar, 'Mujeres al borde de un ataque de nervios', wordt bewerkt tot een serie. Men werkt aan een Engelstalige pilot voor Fox.

Een film uit 1988 van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, 'Mujeres al borde de un ataque de nervios', wordt bewerkt tot een serie. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter. De filmmaker produceert een Engelstalige pilot voor de Amerikaanse zender Fox. Grey's Anatomy-schrijver Mimi Schmir zou werken aan het script van de een uur durende proefaflevering.

Volgens scenarist Schmir wordt de show 'een dramaserie over een groep vrouwen in een buitenwijk die elkaar al heel lang kennen'. De originele film, waarvan de titel letterlijk 'Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking' betekent, volgt 48 uur in het leven van de labiele Pepa, die vlak nadat haar vriend haar heeft verlaten erachter komt dat ze zwanger is.

In de film waren de hoofdrollen weggelegd voor Carmen Maura, een van Almodóvars muzen, en Antonio Banderas, die destijds nog onbekend was buiten Spanje. 'Mujeres al borde de un ataque de nervios' betekende de internationale doorbraak voor Almodóvar, die later succes oogstte met films als 'Hable con ella' en 'Volver'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen