Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anne Hathaway speelt Judy Garland

Shownieuws

Anne Hathaway kruipt in de huid van Judy Garland. De actrice vertolkt de rol in 'Get happy: the life of Judy Garland' zowel op het witte doek als in het theater

(Novum/AP) - Anne Hathaway kruipt in de huid van zangeres en actrice Judy Garland. Hathaway vertolkt de rol van Garland zowel op het witte doek als in het theater. Dat maakte filmstudio Weinstein Company maandag bekend. Beide voorstellingen, die gebaseerd zijn op de door Gerald Clarke geschreven biografie uit 2000, hebben de naam 'Get happy: the life of Judy Garland'.

Hathaway demonstreerde vorige maand al haar zang- en danskunsten tijdens de uitreiking van de Oscars, waar ze samen met presentator Hugh Jackman zong. De 26-jarige actrice was genomineerd voor een Oscar in de categorie beste actrice voor haar rol in de film 'Rachel getting married'.

Garland is onder meer bekend van haar optreden in 'The Wizard of Oz' uit 1939, waarin ze het Oscarwinnende nummer 'Over the rainbow' zong. Een ander hoogtepunt in haar carrière is haar Oscarnominatie voor haar rol in de film 'A star is born'. Garland overleed in 1969 op 47-jarige leeftijd aan een overdosis slaappillen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen