Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Billy Bob Thornton houdt toch wel van Canada

Shownieuws

Acteur en zanger Billy Bob Thornton houdt toch wel van Canada. Woensdag vergeleek de kersverse muzikant het Canadese publiek met 'aardappelpuree zonder jus'.

(Novum/AP) - Daags nadat Billy Bob Thornton het Canadese publiek vergeleek met 'aardappelpuree zonder jus', sloeg de acteur een veel gematigder toon aan. "Ik hou van Canada", legde de kersverse muzikant donderdagavond uit, vlak voor een optreden met zijn band de Boxmasters.

Thornton, die voor de film 'Sling blade' nog een Oscar won, schopte woensdag stennis in de Canadese radioshow van zender CBC. De 53-jarige 'acteur' was beledigd omdat presentator Jian Ghomesi hem aangekondigde als acteur en niet als muzikant. Ook zijn ergernis voor het 'stille' Canadese publiek stak hij niet onder stoelen of banken. "We hebben op plekken gespeeld waar het publiek dingen naar elkaar gooide. Hier zitten ze maar een beetje. Het maakt niet uit wat je tegen ze zegt."

De ex-man van Angelina Jolie beweert nu dat zijn opmerkingen gericht waren tegen interviewer Ghomeshi en niet tegen het Canadese publiek. Het radio-optreden van Thorton is inmiddels uitgegroeid tot een ware hit op internet. Ook het radiostation wordt overspoeld met reacties.

Thornton is naast 'Sling blade' bekend van films als 'Monster's ball', 'Bad santa' en 'Armageddon'. Onlangs verschenen er nog twee films waarin hij de hoofdrol speelt: 'Manure' en 'The informers'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen