Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Fred en Ria Onderbuik' winnen AD Typetjestrofee

Shownieuws

De typetjes Fred en Ria Onderbuik uit Draadstaal zijn verkozen tot de leukste typetjes van Nederland. Ze zijn onderscheiden met de AD Typetjestrofee.

De typetjes Fred en Ria Onderbuik uit het programma Draadstaal zijn door de lezers van Algemeen Dagblad verkozen tot de leukste typetjes van Nederland. Dat meldt de krant zaterdag. Acteurs Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn daarom onderscheiden met de AD Typetjestrofee.

Van Koningsbrugge en Van de Ven, die wekelijks in de huid van het volkse echtpaar kruipen, waren verrast door hun winst. "Ik had zelf op Erik van Muiswinkel als Harry van Raaij gestemd", bekent Van de Ven, die verder verklaart 'zeer vereerd' te zijn.

In totaal werden de afgelopen twee weken rond de 23 duizend stemmen uitgebracht in de verkiezing van de leukste personages van de Nederlandse televisie. Na Fred en Ria Onderbuik wordt De Vieze Man door Kees van Kooten als beste typetje gezien. Op de derde plaats eindigden Jacobsen en Van Es, eveneens gespeeld door Kees van Kooten en door Wim de Bie.

Van Koningsbrugge en Van de Ven staan net als Van Kooten tweemaal in de top tien. Hun typetjes Joop en Leon van de snackbar eindigden op de zevende plaats. Van de Ven's favoriet Erik van Muiswinkel als Harry van Raaij bekleedt de vijfde positie van de ranglijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen