Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michelle Obama: Bo is een beetje gek

Shownieuws

Bo, de een halfjaar oude pup die vorige week zijn intrede deed in het Witte Huis, is volgens Michelle Obama 'een beetje gek'. "Hij knabbelt graag aan voeten."

(Novum/AP) - Bo, de een halfjaar oude pup die vorige week zijn intrede deed in het Witte Huis, is volgens first lady Michelle Obama 'een beetje gek'. Dat zei ze donderdag tegen een groep kinderen die de presidentiële woning bezochten.

"Hij knabbelt graag aan voeten", zei Michelle over de Portugese waterhond. Volgens de first lady maakt de pup het vaak laat, zo ook woensdag. "Het was een uur of tien, iedereen lag al in bed, en we hoorden Bo nog steeds blaffen en door de kamer springen. De president en ik zijn uit bed gegaan, omdat we dachten dat er iemand was. Maar het was alleen Bo, hij was met zijn bal aan het spelen."

Ruim honderd kinderen brachten donderdag een bezoek aan het Witte Huis in het kader van de jaarlijkse Take Your Child to Work Day. Medewerkers van de president mochten hun kinderen en kleinkinderen voor een dag meenemen om te laten zien waar ze werken en wat ze doen. De kinderen mochten Michelle Obama een aantal vragen stellen, die vooral over de nieuwste aanwinst van het presidentiële gezin gingen. "Bo is een beetje gek. Hij is nog een pup, dus hij speelt graag."

De pup is een verkiezingsbelofte van president Barack Obama aan zijn dochters. De 10-jarige Malia en de 7-jarige Sasha mochten van hun vader een hond meenemen naar het Witte Huis. De meisjes kozen de naam Bo, een verwijzing naar hun opa, de vader van Michelle.

Een van de kinderen vroeg wat Michelle zou doen als Bo weg zou lopen. "Dan zou ik erg verdrietig zijn. Maar hij heeft een chip, dus dan hoop ik dat iemand hem vindt en terugbrengt." Volgens de first lady kan de pup eigenlijk niet wegsluipen, omdat het terrein afgesloten is. "Maar als het hem toch lukt, dan denk ik dat iedereen in het Witte Huis zou helpen zoeken."

Michelle zei ook tegen de kinderen dat ze vindt dat ze de beste baan in het Witte Huis heeft. "Ik heb niet elke dag met de ingewikkelde problemen te maken, ik kan de leuke dingen doen." Momenteel neemt Bo veel van haar vrije tijd in beslag. "Ik zorg voor de puppy, dus ik loop en train veel met hem."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen