Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton John getroffen door kredietcrisis

Shownieuws

Elton John heeft een aanzienlijk deel van zijn fortuin verloren tijdens de economische crisis van het afgelopen jaar. Zijn vermogen is geslonken met 26 procent.

Elton John heeft een aanzienlijk deel van zijn fortuin verloren tijdens de economische crisis van het afgelopen jaar. De zanger heeft volgens de Britse krant Sunday Times zijn vermogen sinds vorig jaar met 26 procent zien slinken naar ruim 193 miljoen euro.

De krant brengt jaarlijks een lijst uit met de vijftig rijkste muziekmiljonairs van Groot-Brittannië. John staat achtste op de ranglijst, die wordt geleid door Clive Calder. Het vermogen van de oprichter van platenlabel Zomba is vergeleken met vorig jaar gelijk gebleven: ruim 1,4 miljard euro.

Van de vijftig namen uit de muziekindustrie op de lijst, waarvan de krant nu al een voorproefje heeft gegeven maar die zondag in zijn geheel verschijnt, hebben slechts zeven miljonairs het afgelopen jaar daling van hun vermogen kunnen voorkomen. Drie van hen -talentenjachtjurylid Simon Cowell, de gebroeders Gallagher van Oasis en Mama Mia-producent Judy Cramer- zagen hun fortuin stijgen.

De top drie van de ranglijst wordt naast Clive Calder gevormd door Andrew Lloyd Webber en Paul McCartney. Hun vermogen bedraagt respectievelijk ruim 828 miljoen euro en 486 miljoen euro. Het fortuin van Lloyd Webber is gelijk aan dat van vorig jaar, Paul McCartney zag ruim 66 miljoen euro verdwijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen