Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sampdoria-horloge Gullit onder de hamer

Shownieuws

Het gouden horloge dat Ruud Gullit in 1994 kreeg na de winst van de Italiaanse beker met zijn club Sampdoria wordt op vaderdag, 21 juni, geveild in Amsterdam.

Het gouden horloge dat Ruud Gullit in 1994 kreeg na de winst van de Italiaanse beker met zijn club Sampdoria wordt op vaderdag, 21 juni, geveild in Amsterdam. Het uurwerk werd vijftien jaar geleden op verzoek van de sponsor van de club speciaal voor Gullit gemaakt, meldt het Amsterdamse veilinghuis Bobb's Heritage.

Gullit kreeg het horloge van clubsponsor E.R.G., een energieleverancier, na de zege in de finale op Ancona. Na de 0-0 in het eerste finaleduel opende Gullit in de thuiswedstrijd de score. Daarna liep zijn ploeg uit naar een ruime overwinning: 6-1.

Het horloge van achttien karaats goud is gemaakt door het Zwitserse topmerk Girard Perregaux, een van de oudste horlogemakers ter wereld. Op de achterkant staat gegraveerd: Manufacturé spécialement en 1994 pour E.R.G. - Ruud Gullit'.

De oud-voetballer heeft het horloge niet zelf te koop aangeboden, zegt een woordvoerder van het veilinghuis. Het uurwerk van Gullit gaat onder de hamer tijdens een horlogeveiling. De verwachte opbrengst ligt tussen de 1500 en 2000 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen