Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rihanna bezoekt 6-jarig leukemiepatiëntje

Shownieuws

Het 6-jarige leukemiepatiëntje Jasmina wist vorige week niet wat haar overkwam. Haar idool Rihanna stond ineens naast haar bed in een New Yorks ziekenhuis.

Het 6-jarige leukemiepatiëntje Jasmina wist vorige week donderdag niet wat haar overkwam. Haar idool Rihanna stond ineens naast haar bed in een New Yorks ziekenhuis, meldt het Amerikaanse tijdschrift People. De zangeres plaatste in februari in hetzelfde magazine een oproep voor een beenmergdonor voor Jasmina.

De zangeres bleef ruim drie uur bij Jasmina, die een zeldzame en agressieve vorm van leukemie heeft. De twee hebben een kussengevecht gehouden, dansten samen op Rihanna's muziek en speelden met make-up. "Door de chemotherapie is Jasmina vaak moe", zegt een van haar behandelend artsen. "Maar toen Rihanna haar kamer binnen kwam wandelen, was daar niets van te merken." De zangeres kwam zonder schoenen binnen om het verspreiden van ziektekiemen te voorkomen.

Rihanna leerde Jasmina in februari kennen toen ze een filmpje zag waarin een vriendin en de moeder van het patiëntje een oproep deden voor een donor. De zangeres plaatste een oproep in People, waarop meer dan vierduizend potentiële donoren reageerden.

De zangeres was onder de indruk van het meisje. Toen ze hoorde dat Jasmina Nederlands spreekt en Mandarijns begrijpt, verbaasde Rihanna zich erover hoe intelligent het zieke kind is. "Jasmina is zo'n krachtig, levendig meisje. Het breekt mijn hart om te zien hoe ze zich door deze ernstige ziekte slaat." Er is nog steeds geen passende beenmergdonor gevonden voor het 6-jarig meisje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen