Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse gospelzanger 'Pop' Winans overleden

Shownieuws

De Amerikaanse gospelzanger David 'Pop' Winans is woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. In 1989 en 1999 was Winans genomineerd voor een Grammy.

(Novum/AP) - De Amerikaanse gospelzanger David 'Pop' Winans is woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. In 1989 en 1999 was Winans genomineerd voor een Grammy. Ook zijn vrouw en kinderen zijn succesvol in de gospelindustrie.

David Winans overleed in Nashville, waar hij sinds januari in een verpleeghuis woonde. In oktober kreeg Winans een hartaanval en een beroerte voor zijn kiezen. Zijn vrouw Delores 'Mom' Winans was bij de zanger toen hij overleed.

In 1999 sleepte Winans een Grammy-nominatie in de wacht voor zijn solo-cd 'Uncensored'. Tien jaar eerder was hij samen met zijn vrouw Delores genomineerd voor hun cd 'Mom & Pop Winans'. David is de vader van BeBe en CeCe Winans, die scoorden met de nummers 'Addictive love' en 'I'll take you there'. Vier andere kinderen -Michael, Marvin, Carvin en Ronald- stonden op het podium als The Winans. Ronald overleed in 2005. In totaal hebben David en Delores tien kinderen.

David Winans, geboren in Detroit, begon zijn zangcarrière op zijn achttiende. Hij werkte als autoverkoper, taxichauffeur, beheerder, kapper en prediker. Toen The Winans een platencontract tekenden, was vader Winans hun manager.

Volgende week woensdag en donderdag vinden in Detroit herdenkingsdiensten plaats voor de gospelzanger. De diensten worden gehouden in de kerk waar zoon Marvin predikant is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen