Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-songfestivalzangeres Michelle maakt comeback

Shownieuws

Michelle Courtens, die Nederland in 2001 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met het lied 'Out on my own', legt de laatste hand aan haar debuut-cd.

Michelle Courtens werkt aan haar comeback als popzangeres. De nu 27-jarige zangeres, die Nederland acht jaar geleden vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival met het lied 'Out on my own', legt de laatste hand aan haar debuut-cd. Ook schreef ze het lied 'Boobs 'n brains' voor de Femme 2009 Award.

Na haar songfestivaldeelname (waar ze met zestien punten een achttiende plaats behaalde) en haar Nederlandse toptienhit, raakte Courtens in de vergetelheid. Als oorzaken hiervan ziet zij haar studie en verkeerde beslissingen die zij nam binnen de muziekindustrie. "Na het songfestival wilde ik eerst mijn conservatoriumstudie afmaken en dat heb ik ook gedaan. Vervolgens kwam ik met verschillende mensen in contact, maar helaas liepen die samenwerkingen niet goed", legt zij uit op haar website. "Ik heb mijzelf altijd voorgenomen dat ik achter alles moet kunnen staan wat ik doe en heb dan ook keuzes moeten maken hierin."

De afgelopen jaren bleef ze wel actief als zangeres en muzikant. Twee jaar geleden was Michelle te horen als zangeres en celliste in de musical 'Chess'. Ook zingt en speelt ze in de band 'Einsteinbarbie'. Daarnaast treedt zij ook nog regelmatig op met The Eurostars. Deze groep bestaat uit oud-songfestivaldeelnemers onder wie Marlayne, Esther Hart, Mandy Huydts (Frizzle Sizzle) en Franklin Brown & Maxine.

Het is nog niet bekend wanneer het debuutalbum van Courtens verschijnt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen