Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edwin van Hoevelaak vervangt Willie Oosterhuis

Shownieuws

Edwin van Hoevelaak vervangt Willie Oosterhuis bij RTV Oost. De muziekproducer presenteert vanaf zondag het muziekprogramma De Sterrenparade bij de omroep.

Edwin van Hoevelaak neemt het presentatiestokje bij RTV Oost over van Willie Oosterhuis. De muziekproducer neemt vanaf zondag het muziekprogramma De Sterrenparade bij de Overijsselse omroep voor zijn rekening. Dat heeft RTV Oost woensdag bekendgemaakt.

Maandag maakte de regionale zender bekend de samenwerking met Oosterhuis te beëindigen omdat de presentator bezig is met het opzetten van een eigen zender. Een dag later maakten Oosterhuis en zijn compagnons bekend dat deze regionale omroep voor Noordoost-Nederland Onze Tv gaat heten en in juni wordt gelanceerd.

Oosterhuis presenteerde bij RTV Oost niet alleen De Sterrenparade. Hij reisde voor Willie's Wereld door Overijssel op zoek naar mensen met een verhaal en was daarnaast elf jaar lang het gezicht van het muziekprogramma De Regiotap.

De Regiotap verhuist met Oosterhuis mee naar zijn nieuwe zender. Het programma, waarin de presentator wekelijks muzikale gasten van binnen en buiten de regio ontvangt, wordt daar uitgezonden onder de naam De Deure.

Van Hoevelaak werkte als producer samen met artiesten als Nick enSimon, Jeroen van der Boom. Bonnie St. Claire en Tatjana. Afgelopen zomer volgde RTV Oost hem een tijdje voor de realitysoap Van Hoevelaak & Co. Tot 2005 was Van Hoevelaak naast Oosterhuis presentator van de Regiotap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen