Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw rel rond naam X Factor-duo

Shownieuws

De X Factor-zangeressen Eva en Nathalie moeten opnieuw van naam veranderen. Na Buurman en Buurman blijkt ook de naam Whatever al vergeven te zijn.

Eva en Nathalie, die onder de naam Whatever meedoen aan het tv-programma X-Factor, dreigen voor de tweede keer in de problemen te komen vanwege hun naam. Het countryduo Bert en Betty treedt al jaren op als Whatever en sommeert de X Factor-zangeressen om hun naam onmiddellijk te veranderen. Doen ze dat niet, dan beginnen de twee een rechtszaak tegen de dames.

Bert en Betty ondervinden naar eigen zeggen enorme hinder van het 'misbruik' van hun artiestennaam. "Er is ons al een paar keer gevraagd of wij gestopt waren", legt Betty uit op dexfactor.nl. "En als ik dan vraag hoezo, dan krijg ik als antwoord: 'Er is toch een nieuw duo Whatever?'. Het wordt veel te verwarrend zo." De zingende buurmeisjes werden bekend als Buurman en Buurman, maar dat werd niet gewaardeerd door de Friese actrice Maaike Buurman, die al jaren optreedt onder deze naam. Buurman spande geen rechtszaak aan, maar liet weten de verwarring vervelend te vinden. Hierop besloot Eric van Tijn, de coach van Eva en Nathalie in X Factor, drie weken geleden de naam te veranderen in Whatever. Een woordvoerder van RTL 4 laat weten op de hoogte te zijn, maar nog niet te weten wat te doen. Van Tijn was niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen