Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanse popster Kusanagi weer vrij

Shownieuws

De Japanse popster Tsuyoshi Kusanagi is vrijdag weer vrijgelaten. Daags daarvoor werd hij nog gearresteerd wegens schennis van de openbare eerbaarheid.

(Novum/AP) - De Japanse popster Tsuyoshi Kusanagi is vrijdag weer vrijgelaten. Daags daarvoor werd hij nog gearresteerd wegens schennis van de openbare eerbaarheid. De politie trof de Japanner dronken en spiernaakt aan in een park in Tokio.

De aanhouding van Kusanagi, die in 1991 als lid van de groep Smap bekend werd in Japan en Zuid-Korea, was een waar mediaspektakel. Ook zijn vrijlating leidde tot tumult. Hordes fans, fotografen en journalisten hadden zich verzameld voor het politiebureau in Harajuku, waar hij werd vastgehouden.

Kusanagi loopt het risico op een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van driehonderdduizend yen (ruim 2300 euro). Volgens Japanse mediaberichten had de ster meer dan tien glazen wijn en bier gedronken. Waarom Kusanagi zich van zijn kleding ontdeed, is ook voor hemzelf een raadsel.

Autofabrikant Toyota en andere bedrijven die met Kusanagi in zee zijn gegaan, hebben de commercials met de ster uit de lucht gehaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen