Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Faber verbindt zich aan strijd tegen tbc

Shownieuws

Peter Faber is het gezicht van de campagne 'Stop tbc. Iedereen kan genezen' die dinsdag start. De 65-jarige acteur leed als kind zelf aan de infectieziekte.

Peter Faber is het gezicht van de campagne 'Stop tbc. Iedereen kan genezen'. Dat heeft het Nederlandse Tuberculosefonds maandag bekendgemaakt. De 65-jarige acteur, die zelf als kind aan de infectieziekte leed, blaast dinsdag op Wereld Stop Tuberculose Dag onder meer grote ballonnen op de Dam in Amsterdam om aandacht te vragen voor de actie.

Met de campagne wil het Tuberculosefonds aandacht vragen voor het feit dat er wereldwijd jaarlijks 1,7 miljoen mensen sterven aan de ziekte, die door vroegtijdige opsporing en de juiste behandeling volledig te genezen is.

Het lot van tbc-patiënten gaat Faber, die als kind zeven maanden op bed lag met de ziekte, zeer aan het hart. "Gelukkig is tbc in Nederland bijna helemaal verdwenen. Wat veel mensen echter niet weten is dat tuberculose wereldwijd nog steeds de meeste dodelijk infectieziekte is." Dat is volgens de acteur niet nodig. "Vroeger waren er geen medicijnen, nu wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen