Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ilse DeLange 'ongelooflijk blij' met prijzenregen

Shownieuws

Ilse DeLange is donderdagavond tijdens de uitreiking van de 3FM Awards overladen met prijzen. "Gelukkig zijn ze niet zo zwaar", zei een trotse DeLange.

Ilse DeLange is donderdagavond tijdens de uitreiking van de 3FM Awards overladen met prijzen. "Gelukkig zijn ze niet zo zwaar", zei een trotse Ilse DeLange na afloop van de uitreiking van de radioprijzen in de Gashouder in Amsterdam. De zangeres uit Almelo was genomineerd in vijf categorieën en nam drie awards mee naar huis. Eerder deze week ontving ze al de Schaal van Rigter voor de meest gedraaide single op 3FM.

De luisteraars verkozen DeLange tot beste zangeres en daarnaast kon ze de awards in de categorieën 'beste single' en 'beste album' in haar zak steken. "Ik ben ongelooflijk blij. Het is zo'n goede tijd voor mij, heel veel dingen lijken als vanzelf te gaan. Ik maak geen muziek voor de prijzen, maar het is echt te gek dat het publiek mijn muziek waardeert. Dit is echt mooi. Vooral met de award voor beste album ben ik heel erg gelukkig, dat is toch echt een allesomvattende prijs."

Ruim tweeduizend muziekliefhebbers genoten donderdagavond in Amsterdam van optredens van onder anderen Alain Clark, Bl¢f en Novastar. Massaal stemden de 3FM-luisteraars de afgelopen maanden op hun favoriete artiesten in tien categorieën. In totaal kwamen via internet meer dan 450 duizend stemmen binnen.

Within Temptation ging er vandoor met de award voor 'beste live act'. Zangeres Sharon den Adel en haar man en bandlid Robert Westerholt namen de prijs in ontvangst uit handen van Yolanthe Cabau van Kasbergen. "We zijn compleet overrompeld", zei Sharon den Adel. Novastar werd verkozen tot beste alternatieve artiest van het jaar. Dubbel feest was het voor zanger Joost Zweegers, die deze week voor het eerst vader werd.

De prijzen 'beste artiest pop' en 'beste band' vielen in handen van Krezip, de band die eind juni na twaalf jaar ophoudt te bestaan. Zangeres Jacqueline Govaert moest verstek laten gaan. Zij is vorige maand bevallen van een zoon, waardoor de overige bandleden de prijs in ontvangst namen uit handen van Ad Visser. "Best bijzonder, deze prijs", reageerden ze. "We doen op het moment bijna niets en krijgen alleen maar prijzen."

Zangeres Anouk, die niet aanwezig was, werd de winnaar in de categorie 'beste artiest rock'. De vrouw van 3FM-dj Gerard Ekdom nam de prijs voor Anouk in ontvangst, omdat zij volgens haar man zoveel op Anouk lijkt. De prijs voor 'beste nieuwkomer' ging naar oud-Idols-winnares Nikki, die compleet overdonderd was. "De andere genomineerden zijn zó goed, ik ben echt vol verbazing. Ik moet echt eerst een nacht slapen. Morgen komt het besef pas", stamelde ze.

De presentatie van de 3FM Awards was in handen van de dj's Giel Beelen, Sander Lantinga en Annemieke Schollaardt. Het presenteren van het muziekevenement was een uitdaging voor Beelen. "Het is toch iets anders dan wat ik normaal doe, dit is zo'n groot iets. Normaal is het echt improviseren, maar nu natuurlijk niet", zei de 3FM-dj, die het niet al te laat kon maken. "Morgen weer vroeg op voor de radio-uitzending."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen