Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mirella van Markus klaar met Goedemorgen Nederland

Shownieuws

Mirella van Markus stopt op 15 mei als presentatrice van het tv-programma 'Goedemorgen Nederland'. Na drie jaar is zij toe aan een nieuwe uitdaging.

Mirella van Markus stopt aan het einde van dit seizoen als presentatrice van het tv-programma 'Goedemorgen Nederland'. Na drie jaar vindt zij het tijd voor een nieuwe uitdaging, meldt de KRO dinsdag. Het is nog niet bekend wat de nieuwe plannen zijn van de presentatrice na de laatste aflevering op 15 mei.

De 32-jarige Van Markus heeft naar eigen zeggen een 'fantastische tijd' gehad bij het ochtendprogramma. "Iedere uitzending verschillende mensen uit alle geledingen over de meest uiteenlopende onderwerpen interviewen, is heel verrijkend en inspirerend", weet ze. "Na drie jaar Goedemorgen Nederland en vroeg opstaan is het een mooi moment om op een andere plek met mijn ambities verder te gaan."

De tv-zender sluit niet uit in de toekomst nog gebruik te maken van de diensten van Van Markus. "Het is afwachten welke mogelijkheden zich aandienen", zegt Taco Rijssemus, directeur Media bij de KRO. "Wij zijn blij dat Mirella dit voor de KRO heeft willen doen, maar we kunnen ons wel goed voorstellen dat het nu tijd wordt voor wat anders. Wat ons betreft kan dit zowel binnen als buiten de KRO zijn."

De presentatie van het programma komt vanaf 7 september volledig in handen van Sven Kockelmann. Hij presenteerde de show de afgelopen drie jaar al op dagen dat Van Markus niet te zien was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen