Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Quincy Jones in eregalerij Apollo Theater

Shownieuws

Het Apollo Theater viert zijn 75e verjaardag op 8 juni door Quincy Jones in te lijven in zijn Hall of Fame. Ook r&b-artiest Patti LaBelle krijgt een plekje.

(Novum/AP) - Het Apollo Theater viert zijn 75e verjaardag op 8 juni door muziekproducer Quincy Jones in te lijven in zijn Hall of Fame. Ook r&b-artiest Patti LaBelle krijgt een eigen plekje in de eregalerij.

Het legendarische theater in de New Yorkse wijk Harlem geldt als kweekvijver voor voornamelijk Afro-Amerikaanse artiesten. Onder anderen James Brown, Diana Ross en The Jackson Five traden er in hun begindagen op.

Naast LaBelle en Jones, die onder meer het miljoenenalbum 'Thriller' van Michael Jackson produceerde, worden komiek Bill Cosby en zijn vrouw Camille geëerd. Het stel ontvangt een liefdadigheidsaward. Eerder werd die prijs al uitgereikt aan acteur Denzel Washington en filmmaker Spike Lee en hun echtgenotes.

De avond wordt opgeluisterd door optredens van acteur en komiek Jamie Foxx en zangeressen Mariah Carey en Anita Baker. Ook de r&b-groep O'Jays treedt op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen