Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catalogus Beatles voor het eerst digitaal op cd

Shownieuws

Alle cd's van The Beatles worden op 9 september voor het eerst volledig digitaal op cd uitgebracht. De cd's zijn bewerkt in de Abbey Road Studios in Londen.

De complete catalogus van The Beatles wordt op 9 september voor het eerst volledig digitaal wereldwijd op cd uitgebracht. De albums zijn digitaal bewerkt door een team van technici in de Abbey Road Studios in Londen gedurende een periode van vier jaar.

Dit team maakte gebruik van speciale opnametechnologie naast klassieke studioapparatuur, om zo de authenticiteit en integriteit van de originele analoge opnames te bewaren. Dit proces heeft volgens platenlabel EMI Music geresulteerd in de allerbeste geluidskwaliteit van de Beatles-catalogus sinds de oorspronkelijke release in de jaren zestig.

Alle cd's bevatten de originele hoesfoto's en ook de cd-boekjes zijn voorzien van de originele teksten en foto's. Daarnaast bevat iedere cd, gedurende een korte periode, een korte documentaire over het album. Deze bevatten archiefbeelden, zeldzame foto's en nooit eerder gehoorde gesprekken tussen de Beatles in de studio.

Op dezelfde dag worden ook twee nieuwe verzamelalbums van The Beatles gelanceerd. Tegelijkertijd wordt de videogame 'The Beatles: Rock Band' uitgebracht.

Gesprekken over de digitale distributie via internet van de catalogus lopen nog, maar hierover is nog niets bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen