Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wit licht' naar filmfestival Cannes

Shownieuws

'Wit licht' maakt dit jaar deel uit van de officiële selectie van het filmfestival van Cannes. De film wordt daar vertoond onder de titel 'The silent army'.

De speelfilm 'Wit licht' maakt dit jaar deel uit van de officiële selectie van het filmfestival van Cannes. Dat heeft het Nederlands Fonds voor de Film donderdag bekendgemaakt. De film wordt daar vertoond onder de internationale titel 'The silent army'.

Voor regisseur Jean van de Velde komt er een droom uit met de vertoning in Cannes. "Je grootste droom als filmmaker is een mooie film maken. Daarna droom je over de Oscars en Cannes. Dat een film die qua thema voor mij zo belangrijk en zo intens was om te maken zo'n vervolg krijgt, is geweldig", verklaart hij.

'Wit licht' gaat over een Nederlandse restauranthouder in Oeganda, gespeeld door Marco Borsato, die op zoek gaat naar het beste vriendje van zijn zoontje, die door rebellen is ontvoerd om te worden opgeleid als kindsoldaat. Ondanks kritische recensies trok de film meer dan driehonderdduizend bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

De 62e editie van het filmfestival in Cannes vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 24 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen