Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lowlands pakt zwarthandel aan

Shownieuws

Lowlands gaat zwarthandel hard aanpakken. Het festival doet dat door alle kaarten die tegen woekerprijzen door ticketbureaus worden aangeboden te blokkeren.

Lowlands gaat zwarthandel hard aanpakken. Het festival doet dat door alle kaarten die tegen woekerprijzen door ticketbureaus worden aangeboden te blokkeren. Dat meldt concertorganisator Mojo donderdag.

Volgens Mojo kopen de bureaus de kaarten massaal op. De consumenten zijn daar uiteindelijk de dupe van, omdat de tickets tegen hogere prijzen worden aangeboden. "Het festival moet voor iedereen toegankelijk blijven", zegt een woordvoerder.

De kaartverkoop, die al even onderweg is, gebeurt in tegenstelling tot voorgaande edities alleen online en telefonisch. "Hierdoor kunnen we precies achterhalen welke ticketbureaus de kaarten opkopen. Die kunnen we dan blokkeren", aldus de zegsman.

Eerder liet voetbalbond KNVB kaarten voor twee wedstrijden van het Nederlands elftal die tegen woekerprijzen werden doorverkocht blokkeren. De rechter keurde die actie toen goed.

Lowlands wordt dit jaar gehouden van 21 tot en met 23 augustus. De line-up van de zeventiende editie van het evenement in de Flevopolder bestaat uit onder meer de Arctic Monkeys, The Prodigy en Lily Allen. Hoeveel tickets er in totaal worden geblokkeerd, is niet bekend.

Mojo meldt dat de kaartverkoop hard gaat en dat het festival 'binnenkort' uitverkocht zal zijn. Vorig jaar meldde het festival op 23 juni dat het uitverkocht was; het jaar daarvoor gebeurde dat eind juli.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen