Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toppers gebruiken DJ John Marks als stemmentrekker

Shownieuws

De Toppers gebruiken DJ John Marks, die hun lied 'Shine' voorzag van een remix, voor stemmen uit Oost-Europese landen. Marks is daar bijzonder populair.

De Toppers lieten hun Songfestivallied 'Shine' niet zomaar remixen door DJ John Marks. Het is een strategische zet van het trio om stemmen binnen te halen uit Oost-Europese landen, waar Marks grote populariteit geniet. "Mijn eigen platen 'Carnival' en 'Insanity' hebben in de Oostbloklanden flink gescoord. Ik ben daar het afgelopen jaar wel tachtig keer geweest voor optredens en televisieopnamen", vertelt Marks. "Ik denk dat mijn bijdrage aanvullend kan zijn voor wat De Toppers daar gaan doen."

De 27-jarige Marks, die in Nederland onder zijn eigen naam John Dirne als schrijver, componist en producer meer dan 275 hitnoteringen op zijn naam heeft staan, gaat half mei ook mee naar Moskou met Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom. Indien zijn hulp gewenst is, staat hij klaar voor het trio. "Daar waar ik zal kunnen ondersteunen zal ik dat natuurlijk doen."

Volgens de jonge dj wordt het optreden in Moskou tijdens het jaarlijkse liedjes festival één groot spektakel. "Ze gaan de boel vreselijk op zijn kop zetten daar. Ik mag er uiteraard niets over zeggen, maar het belooft een hoop gekkigheid te worden."

De Toppers maken op 14 mei hun opwachting in Moskou, in de tweede halve finale. Twee dagen later vindt de finale plaats. De afgelopen vier jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006), Edsilia Rombley (2007) en Hind (2008) kwamen geen van allen door de halve finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen