Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleinkunstprijs voor Joost Nuissl

Shownieuws

Joost Nuissl is maandagavond in Amsterdam onderscheiden met DeWaardering. Dat heeft het Amsterdams Kleinkunst Festival maandag bekendgemaakt.

Joost Nuissl is maandagavond in Amsterdam onderscheiden met DeWaardering. Dat heeft het Amsterdams Kleinkunst Festival bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die zich achter de schermen verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van de Nederlandse kleinkunst.

De oud-directeur van de Kleine Komedie verdient volgens de jury van DeWaardering omdat hij 'een stimulator' is 'van heel veel cabarettalent'. "Hij heeft er altijd voor geijverd dat cabaret als een serieuze kunstvorm en niet zomaar als amusement wordt behandeld."

De 63-jarige Nuissl was van 1988 tot en met 2006 directeur van het Amsterdamse theater de Kleine Komedie. Daarvoor was hij directeur van het Waagtheater in Delft. Hij is ook zelf actief geweest in de kleinkunst. In 1974 scoorde hij een hit met het nummer 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben' en begin jaren tachtig stond hij samen met Joost Belinfante op het podium als het cabaretduo Jjoooosstt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen