Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tokkies eisen twee ton wegens imagoschade

Shownieuws

De Tokkies willen niet langer geassocieerd worden met asociaal gedrag. Vier partijen die de familie daarmee associeerden, worden aangeklaagd door de familie.

De Tokkies willen niet langer geassocieerd worden met asociaal gedrag. Vier partijen die de familienaam associeerden met dergelijk gedrag, worden aangeklaagd door de Amsterdamse familie. In totaal gaat het om tweehonderdduizend euro, meldt SBS Shownieuws woensdag.

De familie wil vijftigduizend euro van de Van Dale. Het woord 'tokkie' werd opgenomen in het woordenboek en geassocieerd met asociaal gedrag. Van tijdschrift Nieuwe Revu wordt een halve ton geëist, omdat het blad de Amsterdamse familie vergeleek met de familie Flodder.

Ook de gemeente Rotterdam heeft een claim van vijftigduizend euro aan zijn broek hangen, vanwege de tokkietoets. De gemeente wil dat nieuwe huurders aantonen dat zij van onbesproken gedrag zijn, voordat ze een huurwoning kunnen betrekken. Die toets werd door Rotterdam tokkietoets genoemd. De laatste vijftigduizend euro eisen de Tokkies van een sauzenfabrikant die een tokkiesaus op de markt wilde brengen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen