Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden handtekeningen Sesamstraat-fans naar NPO

Shownieuws

Boze fans van Sesamstraat hebben woensdag duizenden handtekeningen overhandigd aan de NPO. Ze willen dat de kinderserie weer uitgezonden wordt om half zeven.

Boze fans van Sesamstraat hebben woensdag in Hilversum duizenden handtekeningen overhandigd aan de NPO, de Nederlandse Publieke Omroep. Ze willen dat de kinderserie weer wordt uitgezonden om 18.30 uur. Sesamstraat wordt nu een uur eerder uitgezonden.

De fans vinden dat te vroeg, omdat het niet in de dagelijkse routine van het gezin past. "Vroeger was Sesamstraat ook om half zeven. Ideaal! De kinderen wisten: eerst naar Sesamstraat kijken en dan slapen", staat op de website sesamstraatnaarhalfzeven.nl.

Bijna 107 duizend mensen betuigden via die site hun steun voor het oude uitzendschema. Aan de actie is ook een Hyves-groep gekoppeld. Van de groep 'Sesamstraat mag niet stoppen! Help ons mee' zijn ruim 166 duizend mensen lid.

Gerard Timmer, directeur tv-programmering bij de NPO, zei dinsdag in De Wereld draait Door dat de uitzendtijd van Sesamstraat 17.30 uur blijft. "Geen discussie daarover." Wel kondigde hij aan dat er een themakanaal komt waarop de kinderserie om 18.30 uur uitgezonden gaat worden.

Aart Staartjes, het Sesamstraat-coryfee achter de actie, zei eerder in hetzelfde programma op te stappen als Sesamstraat niet weer naar 18.30 uur gaat. Dinsdag zei hij dat hij het themakanaal af wil wachten. "Ik wantrouw het omdat ik weet dat ook al die andere themakanalen heel slecht bekeken worden."

Meneer Aart wees erop dat de website sesamstraatnaarhalfzeven.nl open blijft en zei tegen Timmer dat hij weer om de tafel wilde gaan zitten als een half miljoen steunbetuigingen binnen zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen