Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Saxofonist Bud Shank (82) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse saxofonist en fluitist Clifford 'Bud' Shank is vorige week op 82-jarige leeftijd overleden. Hij werkte met The Mamas and the Papas.

(Novum/AP) - De Amerikaanse saxofonist en fluitist Clifford 'Bud' Shank is vorige week op 82-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt op zijn website.

Shank werkte met onder anderen saxofonist Charlie Barnet, trompettist Shorty Rogers, pianist Stan Kenton en The Mamas and the Papas. Zo werden de fluittonen die te horen zijn in hun hit 'California Dreamin'' door hem verzorgd.

Shank was een van de eerste jazzmusici die zich bezighielden met wereldmuziek. Hij speelde samen met de Braziliaanse muzikant Sergio Mendes en nam vanaf de jaren vijftig enkele albums op voor World Pacific, een in wereldmuziek gespecialiseerde platenmaatschappij.

Met zijn coveralbum 'Michelle' haalde hij in 1966 de hitlijsten. Shank was ook recent nog actief als muzikant. Twee jaar geleden vormde hij een eigen big band en een dag voor zijn overlijden, aan een longziekte, was hij nog bezig met opnamen voor een nieuw album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen