Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Viktor & Rolf meest invloedrijk in modewereld'

Shownieuws

Ontwerpers Viktor & Rolf zijn door tijdschrift Jackie uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlanders in modeland. Doutzen Kroes staat op de tweede plaats.

Ontwerpers Viktor & Rolf zijn door tijdschrift Jackie uitgeroepen tot meest invloedrijke Nederlanders in modeland. Model Doutzen Kroes belandde op de tweede plaats, fotografieduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin maken de top drie compleet. Vorig jaar voerde het duo de Dutch Fashion List nog aan.

Volgens de jury is de Nederlandse mode, zeker in de ogen van buitenlanders, bijna synoniem aan Viktor & Rolf. De twee 40-jarige ontwerpers staan volgens het tijdschrift op eenzame hoogte. Het 24-jarige Friese model Doutzen Kroes, dat onder contract staat bij onder meer L'Oréal en Victoria's Secret, wordt geroemd vanwege haar persoonlijkheid. Fotografen Van Lamsweerde en Matadin zijn volgens de jury 'gewoon de beste fotografen die Nederland rijk is'.

De Dutch Fashion List is Jackie's jaarlijkse eerbetoon aan de Nederlanders die het gemaakt hebben in het modewereldje. Bij het opstellen van de lijst doet het modetijdschrift een beroep op een externe jury. In de lijst zijn niet alleen ontwerpers, modellen en fotografen te vinden, ook visagisten, stylisten en ondernemers staan in de top honderd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen