Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijstand leerzaam voor Gooise meisjes

Shownieuws

De vijf meiden die bekend staan als de Echte Gooische Meisjes hebben veel opgestoken van hun tijd in de bijstand, in het kader van hun nieuwe televisieserie.

De vijf meiden die bekend staan als de Echte Gooische Meisjes hebben veel opgestoken van hun tijd in de bijstand, in het kader van hun nieuwe televisieserie. Dat zeggen de dames tegen Novum Nieuws.

Volgens miljonairsdochter Florine was het erg leerzaam om een maand lang van een uitkering te moeten leven. "Ik heb geleerd hoe ik met geld om moet gaan. Ik denk daar steeds meer over na", legt ze uit.

Ook rijkeluisdochter Kimberly heeft geleerd van haar tijd in armoede. "Ik weet nu dat je in de supermarkt niet altijd het duurste hoeft te kopen." Wel biecht ze op dat ze is teruggevallen in haar shopverslaving. "Je gaat toch weer met de stroom mee."

De dames hebben ook tips voor bijstandstrekkers. "Ik zou ze wat meer pit willen geven. Misschien moeten ze vrijwilligerswerk doen", oppert Florine. "Geef niet uit wat je niet kan uitgeven. En probeer toch te werken. Probeer een baan te vinden", moedigt Pauline hen aan.

RTL 5 zendt 'Echte Gooische meisjes in de bijstand' vanaf vrijdagavond wekelijks uit. Vorig jaar kregen de kijkers nog een blik in de glitter- en glamourleventjes van Bo, Florine, Pauline, Kimberly en Leslie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen