Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countrymuzikant Jimmy Dean ontsnapt aan brand

Shownieuws

Countrymuzikant Jimmy Dean en zijn vrouw zijn ongedeerd gebleven bij een brand in hun woning in de Amerikaanse staat Virginia. Het huis is zwaar beschadigd.

(Novum/AP) - Countrymuzikant Jimmy Dean en zijn vrouw zijn maandagavond ongedeerd gebleven bij een brand in hun woning in de Amerikaanse staat Virginia. Wel raakten drie brandweerlieden lichtgewond.

Toen de brandweer aankwam, hadden de 80-jarige Dean en zijn vrouw Donna Meade zichzelf al in veiligheid gebracht. Het huis van de muzikant, gelegen aan de rivier de James in de plaats Varina, raakte zwaar beschadigd.

De brand werd volgens de brandweer maandag rond 20.00 uur lokale tijd gemeld en was enkele uren later onder controle. De oorzaak is nog onbekend. De boerderijwoning van Dean heeft een geschatte waarde van 1,3 miljoen dollar.

Dean is vooral bekend van het Grammy-winnende nummer 'Big bad John', dat hij in 1961 opnam. Een ander populair nummer is 'PT 109', over het oorlogsverleden van president John F. Kennedy. Tussen 1963 en 1966 had Dean een eigen countryshow op de Amerikaanse televisie. Verder was hij actief als ondernemer, onder meer met zijn worstfabriek Jimmy Dean Foods.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen