Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Commissie vindt Llink niet onderscheidend

Shownieuws

Omroep Llink is niet onderscheidend genoeg. Die conclusie trekt de visitatiecommissie van de publieke omroep in een woensdagmiddag uitgebracht rapport.

Omroep Llink is niet onderscheidend genoeg. Die conclusie trekt de visitatiecommissie van de publieke omroep in een woensdagmiddag uitgebracht rapport. Llink had naar eigen zeggen het per 1 april benodigde ledenaantal van 150 duizend binnen, maar met deze conclusie is het voortbestaan van Llink toch twijfelachtig geworden.

De visitatiecommissie, bestaande uit onafhankelijke deskundigen, brengt eens in de vijf jaar een rapport uit over de prestaties van publieke omroepen. Mede op basis van het advies van de commissie besluit minister van mediazaken Ronald Plasterk (PvdA) of de zendmachtiging van Llink per september volgend jaar wordt verlengd.

Volgens het adviesorgaan heeft Llink de eigen plannen niet waargemaakt en niet aangetoond dat het een vernieuwende bijdrage levert aan het publieke bestel. "De visitatiecommissie oordeelt daarom negatief over de toegevoegde waarde van Llink", zo staat te lezen in het rapport.

De groene omroep liet in een reactie weten zich niet te herkennen in het rapport. "Wij onderscheiden ons wel. Ik denk dat iedere Nederlander weet waar Llink voor staat", reageert een woordvoerder van Llink. Volgens de woordvoerder doet de commissie er gewoon alles aan om ons uit het bestel te krijgen'.

Een ander adviesorgaan, het Commissariaat voor de Media, liet dinsdag nog weten dat het bezuinigingsplan van de in financiële nood verkerende omroep te weinig garanties biedt. De omroep, die eerder presentatrices Floortje Dessing en Froukje Jansen op straat zette, moet orde op zaken stellen. Lukt dit niet dan adviseert het commissariaat de publieke omroep de geldkraan dicht te draaien.

De ouderenomroep Max presteert volgens de deskundigen wel voldoende. Eerder werd nog getwijfeld aan de bijdrage van de seniorenzender. "Naar het oordeel van de visitatiecommissie heeft Max echter laten zien dat er wel degelijk behoefte is aan specifiek op ouderen toegespitste programma's."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen