Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Omstreden boek Oranjes basis voor tv-serie'

Shownieuws

De Avro heeft zich voor een tv-serie laten inspireren door het omstreden boek 'Voor de troon wordt niemand ongestraft geboren'. De serie komt dit jaar op tv.

Een omstreden boek over het koningshuis dient als basis voor een televisieserie die eind dit jaar wordt uitgezonden. De Avro heeft zich voor de serie laten inspireren door het boek 'Voor de troon wordt niemand ongestraft geboren' van de historici Daniele Hooghiemstra en Dorine Hermans. Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

Het boek gaat over de laatste mannen op de Nederlandse troon. Koningin Beatrix liet zich eind 2007 negatief uit over het werk. Zij gaf de auteurs voor hun boek inzage in het archief van het Koninklijk Huis, maar via de Rijksvoorlichtingsdienst zei de vorstin te vinden dat de auteurs 'zeer selectief' gebruik hebben gemaakt van documenten 'die een minder positief beeld van de hoofdpersonen kunnen oproepen'. Premier Jan Peter Balkenende steunde de koningin in haar ongebruikelijke kritiek. Hij wees erop dat de schrijvers 'een wel heel erg negatief beeld' schetsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen