Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zeldzame reünie Paul en Ringo

Shownieuws

Paul McCartney en Ringo Starr hebben voor het eerst sinds 2002 weer samen opgetreden. Dat deden ze bij een liefdadigheidsconcert van de David Lynch Foundation.

Paul McCartney en Ringo Starr hebben zaterdag voor het eerst sinds 2002 weer samen opgetreden. Dat deden de twee nog levende leden van de Beatles bij een liefdadigheidsconcert van de David Lynch Foundation in de Radio City Music Hall in New York. De 68-jarige Starr vergezelde zijn twee jaar jongere oude bandmaatje eerst om 'With a little help from my friends' te zingen, schrijft de New York Times. Later op de avond toverde hij z'n drumstokken tevoorschijn voor 'I saw her standing there', het openingsnummer van het debuutalbum van de Beatles uit 1963.

McCartney was de headliner van het evenement en speelde een set met nummers van de Beatles, Wings en solowerk. Starr werd volgens de Amerikaanse krant door de bassist geïntroduceerd als Billy Shears, een knipoog naar de aankondiging tijdens de overgang van het titelnummer van het roemruchte album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' naar 'With a little help from my friends'.

De laatste keer dat McCartney en Starr een podium deelden was in 2002 bij een herdenkingsconcert voor Beatle George Harrison. Tijdens zijn eigen set zaterdagavond had Starr het publiek al verblijd met 'Yellow submarine' en 'Boys'. Ook Donovan, Sheryl Crow, Eddie Vedder, Moby, Bettye LaVette, Ben Harper en Mike Love van de Beach Boys stroopten hun mouwen op voor de David Lynch Foundation, die werd opgericht door de regisseur van onder meer de tv-serie Twin Peaks en de film 'Mulholland drive'. De organisatie promoot transcendente meditatie.

Crow zong de grootste solohit van Harrison 'My sweet lord'. Op de speellijst van McCartney prijkte zijn eerbetoon uit 1982 aan de vermoorde John Lennon 'Here today'. McCartney speelde ook een nummer dat zelfs zijn grootste fans niet hadden verwacht: 'Cosmically conscious', waarvan een fragment als verborgen nummer op zijn soloplaat 'Off the ground' uit 1993 verstopt zit. McCartney zei dat het een toepasselijk nummer voor de avond was, omdat hij het in 1968 schreef tijdens de befaamde logeerpartij van de Beatles bij de Maharishi in India. Ook Donovan en Mike Love waren toen van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen