Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metallica herenigd met bassist voor Hall of Fame

Shownieuws

Metallica heeft opgetreden met de in 2001 opgestapte bassist Jason Newsted. Dat gebeurde tijdens de inhuldiging van de band in de Rock and Roll Hall of Fame.

(Novum/AP) - Metallica heeft zaterdag opgetreden met de in 2001 opgestapte bassist Jason Newsted. Dat gebeurde tijdens de inhuldiging van de Amerikaanse metalband in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook Run-DMC, Jeff Beck, Bobby Womack en Little Anthony and the Imperials werden tijdens de ceremonie in het Public Auditorium in Cleveland gehuldigd.

Newsted mocht tijdens de krakers 'Master of puppets' en 'Enter sandman' de plek innemen van huidige bassist Robert Trujillo. Zanger en gitarist James Hetfield, drummer Lars Ulrich, gitarist Kirk Hammett, Trujillo en Newsted werden vergezeld door de vader van oorspronkelijke bassist Cliff Burton toen zij hun award in ontvangst namen. De medeoprichter van Metallica kwam in 1986 om het leven bij een busongeluk met de band in Zweden. Hij werd vervangen door Newsted, die naar verluidt de band begin deze eeuw de rug toekeerde vanwege constante pesterijen en het feit dat hij nooit als volwaardig nieuw bandlid zou zijn beschouwd.

Nog geen week geleden stond Metallica in een uitverkochte Ahoy in Rotterdam. De band fungeerde zaterdagavond in Cleveland als headliner van het evenement dat meer weg had van een concert dan van een awardshow. De inhuldigingsceremonie was voor het eerst toegankelijk voor het publiek. Ongeveer vijfduizend fans hadden zich op de balkons van de zaal genesteld, terwijl op de arenavloer 1200 beroemdheden met hun entourage aan dinertafels zaten.

Metallica debuteerde in 1983 met het album 'Kill 'em all'. De band heeft de afgelopen 25 jaar alleen al in Amerika meer dan zestig miljoen albums verkocht en wist zeven Grammy Awards in de wacht te slepen. Van het meest recente album 'Death magnetic' gingen al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank.

De selectie voor de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame is gemaakt door een jury van vijfhonderd muzikanten, vertegenwoordigers van de muziekindustrie en journalisten. Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding moet het ten minste 25 jaar geleden zijn dat een artiest of band het eerste album uitbracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen