Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herdenkingsdag John Lennon in Hilton gaat toch door

Shownieuws

De Lennon Memorial Day op 29 maart in het Amsterdamse Hilton Hotel gaat in tegenstelling tot eerdere berichten gewoon door. De bed-in uit 1969 wordt herdacht.

De Lennon Memorial Day op zondag 29 maart in het Amsterdamse Hilton Hotel gaat in tegenstelling tot eerdere berichten gewoon door. Dat heeft het hotel donderdag laten weten.

De herdenkingsdag is de laatste dag van de Bed-in for Peace-herdenkingsactie in het Hilton, die loopt van 20 tot en met 29 maart. Die staat in het teken van het verblijf van John Lennon en Yoko Ono in het hotel in 1969. Uit protest tegen de oorlog in Vietnam en voor de wereldvrede gaf het paar veertig jaar geleden vanaf 24 maart een week lang interviews vanuit een bed in het Amsterdamse hotel.

Zondag meldde de Beatlesfanclub NL, die de herdenkingsdag samen met de hotelketen had zullen organiseren, dat de dag werd afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Er waren nog geen zestig kaartjes verkocht. Maar het Hilton heeft nu laten weten dat het de dag toch organiseert, zonder de fanclub.

De Beatles-fanclub wilde op de slotdag Beatles-coverbands laten optreden, en sprekers uitnodigen die het paar in 1969 in hun bed hadden gesproken. Het hotel beraadt zich nog op de invulling van de Lennon Memorial Day.

In de week voorafgaand aan het evenement zijn onder meer kunstwerken van John Lennon en foto's over de bed-in te zien. Daarnaast wordt een handgeschreven collectie van documenten en schetsen getoond die het stel maakte tijdens hun verblijf in het hotel aan de Apollolaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen