Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse speelfilms op festival in Japan

Shownieuws

Een groot aantal Nederlandse films, waaronder 'Dunya & Desie' en 'Alles is liefde' zijn vanaf dinsdag in Japan te zien op het 'Holland Film Festival 2009'.

Een groot aantal bekende Nederlandse speelfilms, waaronder 'Dunya & Desie', 'Alles is liefde' en 'All Stars', is vanaf dinsdag in Japan te zien op het Holland Film Festival 2009. De filmvertoningen vinden tot en met 15 maart plaats in het National Film Center, onderdeel van het National Museum of Modern Art in Tokio.

Vertoond worden verder 'Duska', 'De Poolse bruid', 'Tiramisu' en 'Een maand later'. Regisseur Joram Lürsen ('Alles is liefde'), producent Leontine Petit ('Dunya & Desie') en acteur Gène Bervoets ('Duska') zijn door de organisatie uitgenodigd om de films aan publiek en professionals te introduceren.

Het festival wordt georganiseerd om vierhonderd jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan te vieren. Speciaal hiervoor is een organisatie opgericht die het festival samen met Holland Film, Operanight en de Nederlandse ambassade in Tokio organiseert.

Het festival vond eerder plaats in 1998. Ook in 2000 werden in verschillende Nederlandse filmvertoningen georganiseerd in Japan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen