Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publiek gunt Marco Borsato twee Edisons

Shownieuws

Marco Borsato heeft twee Edison Pop-publieksprijzen gewonnen. 'Dochters' kreeg de meeste stemmen voor beste nummer, en 'Wit Licht' werd gekozen tot beste album.

Marco Borsato heeft zondagavond twee Edison Pop-publieksprijzen gewonnen. 'Dochters' kreeg de meeste stemmen voor beste nummer, en 'Wit Licht' werd gekozen tot beste album. De overige prijzen van de Edisons Pop Awards, de oudste muziekprijzen van Nederland, werden verdeeld door een vakjury.

Alain Clark en Ilse DeLange gingen in het Rotterdamse Beurs-World trade Center aan de haal met de Edison voor beste zanger en beste zangeres. Clark liet daarmee Jan Smit en Armin van Buren achter zich. Marike Jager en Trijntje Oosterhuis beten in het stof achter Ilse DeLange.

Bløf was volgens de jury onder leiding van popjournalist Leo Blokhuis de beste groep van het afgelopen jaar. Alex Roeka en Ronald Goedemondt wonnen de felbegeerde beeldjes in de categorieën Comedy en Kleinkunst.

De Edison Pop Awards-prijzen zijn de afgelopen twee jaar niet uitgereikt. De laatste keer dat de Edison Pop Awards werden gehouden, wonnen gingen Anouk, Jan Smit en De Jeugd van Tegenwoordig er met de prijzen vandoor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen