Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duffy grote winnaar Brit Awards

Shownieuws

Duffy is de grote winnaar geworden van de jaarlijkse Brit Awards. De Britse zangeres won de prijs voor beste album, beste nieuwkomer en beste zangeres.

De Britse zangeres Duffy is woensdagavond in Londen de grote winnaar geworden van de Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen. De 24-jarige artiest sleepte de prijs voor beste album, beste nieuwkomer en beste zangeres in de wacht. Duffy nam de prijzen geëmotioneerd in ontvangst. "Het is een eer om hier te mogen staan. Dit is het resultaat van vijf jaar hard werken."

De meidengroep Girls Aloud kreeg een onderscheiding voor beste Britse single. Popgroep Elbow werd de beste Britse groep en Paul Weller versloeg Ian Brown, Will Young en James Morrison en mocht een award in ontvangst nemen voor beste Britse zanger. Weller was helaas niet aanwezig tijdens de live-show wegens verplichtingen elders. De rockhelden van Iron Maiden werden onderscheiden voor beste Britse live-act.

De internationale awards gingen naar de Amerikaanse Katy Perry voor beste zangeres. Rockband Kings of Leon sleepte twee beeldjes binnen als beste internationale groep en beste internationale album. Rapper Kanye West mocht de award in ontvangst nemen voor beste internationale mannelijke artiest.

Ook de Britse Pet Shop Boys werden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een prijs voor hun bijzondere bijdrage aan de Britse popmuziek. Neil Tennant en Chris Lowe sloten de jaarlijkse awardshow af met een medley van hun grootste hits waaronder 'Go west', 'West End girls' en 'Always on my mind'. Het duo werd bijgestaan op het podium door Lady GaGa en Brandon Flowers, de zanger van The Killers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen